In ultimii 20 de ani familia monoparentala a devenit un fapt mult mai intalnit decat familia nucleara (formata din mama, tata si copil). In ziua de
zi vedem tot felul de familii monoparentale: formate doar din mama, doar din tata, doar din bunici.
Viata ca familie monoparentala poate fi foarte stres
nta pentru copil si parinte. Parintele singur poate fi depasit de responsabilitatile cresterii unui copil, pastrarii unui serviciu, achitarii facturilor. Veniturile financiare sunt mult
mai reduse in cazul unui singur
arinte.
Parintele singur se confrunta cu mult mai multe probleme si presiuni decat familia nucleara.
O parte din acestea sunt:
•Vizitele si problemele legate de custodia copilului
•Efectele conflictelui continuu dintre parinti
•Mai putine ocazii pentru parinte si copil de a petrece timp impreuna
•Efectele divortului asupra performantelor scolare ale copilului si asupra relationarii acestuia in grupul de egali
•Problemele cauzate de noii parteneri / partenere ale parintelui
Psiholog Loredana Ionascu
April 4th, 2008 at 9:39 pm
BUNA LOREDANA
EU SUNT O MAMA SINGURA .AM O FETITA DE 3 ANI FRUMOASA SI DESTEAPTA . EU NU SUNT CASATORITA IAR FETITA AM ADOPTAT-O DE LA NASTERE. NE SIMTI F. BINE IMPREUNA . AM CITIT ARTICOLUL TAU ,FOARTE INTERESANT ,DAR EU MA CONFRUNT CU ALTE PROBLEME DECAT CELE ENUMERATE DE TINE .
MA GINDESC CIND SI CUM AR TREBUI SA-I SPUN FETITEI MELE CA ESTE ADOPTATA ASA INCAT SA NU SUFERE DIN ACEASTA CAUZA . CE AR TREBUI SA-I SPUN ASA INCAT SA INTELEAGA FAPTUL CA A FI ADOPTAT NU ESTE CEVA RAU? MULTUMESC PT. TIMPUL ACORDAT
April 17th, 2008 at 11:54 am
Buna,
Este foarte important ca fetita ta sa stie adevarul, acela ca a fost infiata. Avand in vedere ca are doar 3 ani, nu-ti face griji in privinta felului in care sa-i prezinti lucrurile. Spune-i adevarul pur si simplu si raspunde-i la intrebari, daca ea ti le va adresa. Nu ii da mai multe informatii decat iti cere ea. Cu timpul te va mai intreba ce va dori sa stie.
Nu-i oferi mai mult decat poate procesa ea. Ai putea sa-i prezinti lucrurile in varianta unei povesti pe care sa o inteleaga. Ii poti arata si locul de unde ai luat-o. Explica-i ca nu este rau sa fi adoptat doar daca te intreaba ea, altfel nu-i oferi astfel de explicatii. De ce crezi ca ea s-ar gandi ca este un lucru rau ca este adoptata?
Mult succes,
Psiholog Loredana Ionascu
April 20th, 2008 at 3:42 am
MULTUMESC PENTRU RASPUNS. APRECIEZ SFATURILE TALE SI VOI TINE CONT DE ELE.MA BUCURA FAPTUL CA AM GANDIT
OARECUM ASEMANATOR.DEJA ISI CUNOASTE PATUTUL DIN SECTIA DE NOU NASCUTI UNDE A STAT CA BEBELUS SI DIN CAND IN CAND MAI TRECEP PE ACOLO{}.INCA O DATA ,MULTUMESC ,SI MAI VORBIM.
June 4th, 2008 at 10:55 am
nu sti daca totul a inceput cu 2 ani si jumatare in urma cand sotul meu a murit intr-un accident sau problemele au fost de la inceput si nu am constientizat. MICUL TERORIST da o fetita de7 ani eleva in clasa 1 poate prea devreme la scoala care nu poate tine stafeta sus cu colegii ,care nu este atenta ,care nu are nici o papusa ,rochite.care distruge tot ce misca,care nu asculta de nimeni ,poate de mami care tiPa la ea si o atinge .care decit sa odojenesti prefera o palma ,sunt multe lucruri care ma coplesesc si pe care nu le m-qi pot rezolva ,nu m-ai AM puterea de merge mai departa .problema este si la mine dar singura nu mai pot lupta AJUTO.
October 24th, 2008 at 12:08 pm yCopilul Meu! » Blog Archive » Parinte singurj d z Berry Juice yCopilul Meu! » Blog Archive » Parinte singurj o b Powder Berry